Hudvård vintertid

Vinter och kyla

Vi har i ett tidigare inlägg (öppnas i ny flik) rekommenderat bra hudkrämer för de kyliga höst- och vinterdagarna. Denna gång tänkte vi presentera sex enkla tips på hur man kan skydda sin hud och hålla den mjuk och fuktig när temperaturerna sänkts och vindarna tilltagit.

1. Fuktkräm med E-vitamin – För att undvika torr hud i kallt väder bör en fuktkräm som innehåller E-vitamin användas. Använd krämen två till tre gånger om dagen och du kan med fördel även applicera den innan du lägger dig för natten.

2. Mild scrub – Under de kalla månaderna är de döda hudpartiklarna i ansiktet mer synliga. För att bli av med de, använd en mild scrub tre gånger i veckan. Detta tar bort den döda huden och ansiktet kommer kunna absorbera fukt och näring mycket bättre.

3. Kokosolja – Kokosolja anses av många vara det bästa sättet för huden att bevara en bra fuktbalans. Du kan applicera oljan på huden i anslutning till ett bad eller dusch genom att massera in den en timme innan. Efteråt kommer huden inte vara uttorkad av vattnet och kännas mjuk och spänstig.

Vinterkräm

4. Ljummet vatten – Använd inte hett vatten när du badar eller duschar under de kalla månaderna eftersom det torkar ut huden mycket snabbare. Detta gäller även när du exempelvis tvättar ansiktet. Inte lika skönt tyvärr, men ljummet vatten gör att huden inte torkar ut lika fort.

5. Ansiktsrengöring och återfuktning – Utför gärna din ansiktstvätt med en rengöringsprodukt, som exempelvis gel, mjölk eller mousse. Applicera den över hela ansiktet, massera en stund och skölj sedan av ansiktet med ljummet vatten. Fortsätt sedan med ett ansiktsvatten som återfuktar huden och avsluta med ansiktsserum som förbereder huden för återfuktning innan du applicerar en dag- eller nattkräm.

6. Drick mycket vatten – På vintern minskar ofta vårt vattenintag vilket även leder till en torrare hud. Försök dricka åtta till tio glas med ljummet vatten under vintermånaderna så kommer din kropp och hud må bra.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas publikt.