Recept på hemmagjord ansiktsskrubb

Recept på hemmagjord ansiktsskrubb

Sugen på att prova göra en enkel men effektiv ansiktsskrubb hemma? Denna skrubb är väldigt skonsam för ditt ansikte och är väldigt enkel att göra samtidigt som den tar bort pormaskar, reducerar döda hudeceller och ger ditt ansikte en fin lyster.

I grunden handlar det enbart om att blanda bikarbonat med eteriska oljor och förvara den färdiga produkten i en lufttät burk. Vår rekommendation på eteriska oljor är lavendel och Olibanum frankincense (rökelseträd) som är skonsamma mot ditt ansikte och bidrar till god hudton och textur.

Andra förslag på eteriska oljor är Tea tree, Geranium, Helichrysum (hedblomster), rosolja och Ylang Ylang.

Hur använder man denna ansiktsskrubb?

Ansiktet bör tvättas och vara rent innan man applicerar skrubben. Massera sedan in pastan försiktigt i några minuter och skölj sedan av den ordentligt med varmt vatten. Komplettera gärna med ansiktsserum efteråt för att stänga in fukten och boosta huden med vitamin A och andra essentiella fettsyror.

Fördelar med bikarbonat i ansiktsskrubb

Bikarbonat är inte enbart ett bra exfolieringsmedel utan hjälper även till med att stänga till och förhindra att smuts och andra partiklar täpper till ansiktsporerna. Bikarbonat har även antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper vilket bidrar till att minska uppkomst av finnar och akne.

Lavendel och Olibanum (rökelseträd)

Lavendelolja är väldigt bra på att förebygga hudrodnad, flammig hud samt ärrbildning efter akne. Oljans antiinflammatoriska egenskaper är utmärkta för att lindra och läka irriterad hud som följd av solsveda, insektsbett eller bakterier.

Olibanumoljans främsta egenskaper är att den stramar upp huden vilket gör den till en fantastisk och naturlig anti-age produkt. Den hjälper även till att skydda och återuppbygga friska hudceller samt bekämpa akne, förebygga rynkor och stänga till porer.

Recept

Detta behövs:

  • Liten lufttät glasburk
  • Tesked att röra runt med

Ingredienser:

  • 1 dl bikarbonat
  • 8 droppar lavendelolja
  • 8 droppar Olibanumolja

Tillvägagångssätt:

1. Häll bikarbonatet i glasburken.

2. Droppa i de eteriska oljorna.

3. Blanda ingrediernserna väl.

4. Förvara i torrt och svalt utrymme.

Användning:

När det är dags att använda skrubben, plocka ut 1-2 teskedar ur glasburken och blanda med 1-2 teskedar vatten tills det blir en krämig pasta. Applicera pastan på ren hud genom att försiktigt massera in den och skölj sedan av skrubben med varmt vatten. Har du nu ett ansiktsserum i ditt badrumsskåp kan du med fördel applicera det för att sedan njuta av att du gjort ditt ansikte en väldigt god gärning.

Kommentera gärna ifall ni provat detta recept eller har några andra tips på hemmagjord ansikttskrubb!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas publikt.