Tar kroppsskrubb bort solbränna?

Solkräm

En vanlig missuppfattning är att exfoliering av solbränd hud gör att färgen bleknar bort fortare. Detta stämmer inte. Läs vidare och förstå hur regelbunden kroppsskrubb till och med kan hjälpa att förlänga och göra solbrännan finare på din kropp.

Under sommarmånaderna med intensivare exponering i solen, tjocknar huden och döda hudceller faller av efter några dagar. Exfoliering både före och efter kommer dels hålla huden mjuk men även absorbera solbrännan på ett mer varaktigt sätt. Detta sker genom att de döda hudcellerna som tas bort lämnar utrymme för den nya huden vilket i sin tur stimulerar melanocyterna att producera melanin som är mekanismen för skydd och återhämtning från UVA- och UVB-strålar.

Efter exfoliering av solbränd hud är det vanligt att det ser ut som att man ”tvättat” bort en del av färgen, men sanningen är att det snarare handlar om att man tagit bort det ytliga lagret av döda hudceller, smuts, dammpartiklar och luftföroreningar som satt sig på huden.

Exfoliering gör att fuktkrämer och lotions absorberar effektivare och återfuktar huden snabbare, vilket i sin tur förbättrar solbrännan och gör den lystrande och frisk!

Nyckeln till den perfekta solbrännan består av följande tre komponter där alla tre är lika viktiga.

Exfoliering

Skydd

Återfuktning

Sist men inte minst, glöm inte använda solkräm med SPF-skydd när du ger dig ut bland solstrålarna. På så sätt skyddar du dig och din hud mot tidigt åldrande, risk för allvarliga hudsjukdomar och brännskador. Att undvika smörja dig innebär inte att du blir mer solbränd, snarare tvärtom. Du får motsatt effekt på grund av att din hud flagnar och tar skada, ibland permanent. Ta hand om din hud, njut av solen när vädret väl tillåter det och få en hälsosam och fin solbränna som du kan njuta av ett tag framöver.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att visas publikt.